Team Norway

For all rich oil-sheiks out there taking part in our plan to buy up all the rest of the world - or just plain do-gooders from Norway

Loans Raised

This month: $66,324

Last month: $0

All time: $66,324

Discussion


 • Kjartan     Aug 7, 2014

  Heisann,

  Hvis noen ønsker å ta over lederskapet av gruppa, så bare ta kontakt!

  Share

  Eric Gichane likes this.

 • Tilius     Jan 14, 2014

  Til sammenligning med Kjartan:
  Jeg har pr. idag 8 lån som er avsluttet, samlet var disse på $190. Av disse er ett avskrevet, de 7 andre er fullbetalt. Samlet har jeg fått en (negativ) fortjeneste på -6% (uten donasjoner og gebyrer).

  Jeg har 38 aktive lån, men de fleste av dem er så ferske at jeg ikke kan vurdere dem ennå.

  Jeg er ikke her for å tjene penger, men jeg synes det er en grei utfordring å komme i balanse, kanskje til og med klare å tjene in PayPal-gebyrene.


 • Kjartan     Dec 6, 2013

  Her er status på min portefølje:

  Jeg har 94 aktive lån. 23% av disse har jeg tagget som lån i faresonen. Hvis jeg regner utestående på disse som tapt, ser bort fra utestående renter, samt regner inn avsluttede lån. Så ligger resultatet mitt på -13,4%.

  Legger jeg på forventede renteinntekter så er resultatet -5,0%

  Til det så må det sies at:
  -Gebyrer/donasjoner er ikke med.
  -En del av de som er i faresonen, vil ordne seg allikevel.
  -Dette speiler en god del gammel historie. Både tidlige feilvurderinger på min side, og at Zidisha ikke hadde like mye erfaring med dårlige betalere i begynnelsen. Noe de har jobbet en del med i det siste. Så får vi se om det hjelper og at skuta retter seg opp...

  • Sverre     Mar 6, 2014

   I min portefølge har meg når det gjelder beløp mer enn 50% av innskutt i lån som ikke har blitt betjent på mer enn 6 mnd og som er tapt for alltid. Etter min vurdering basert på Zidisha egen statistikk over default + forsinket med mer enn 6 mnd, og tilbakemelding fra andre långivere, er mitt beste overslag at du kan regne med gjenommsnittlig tap på 30%. I tillegg kommer ca 10% tap på inflasjon veksling og paypal.

   Nå er det også slik at Zidisha gir betydelig ekstra creditt til de som inviter andre, i facebookgrupper mm slik at det er stor fare etter mening for at tap kan øke ytterligere. Jeg må defror si at jeg desverre vurderer å trekke meg ut av Zidisha da mitt siktemål var å gå "break even". Jeg har stort sett brukt 10% rente, men det blir da ikke nok til å dekke ca 40% tap.


 • Kjartan     Dec 6, 2013

  Noen personlige erfaringer og investeringstips:

  Ikke regn med å tjene penger på å låne ut. Jeg har som målsetning å gå noenlunde i null.

  Det er INGEN sikkerhet for at lånetaker kommer til å betale tilbake noe som helst! Noen lån forfaller pga uheldige omstendigheter. Forretnings/helse/livs-forsikring er ikke like utbredt der nede som hos oss. Andre forfaller pga svindel.

  Derfor:
  - Ikke alt i en kurv. Heller mange små lån, enn få store. Da gjør det ikke like "vondt" når tilbakebetaling uteblir. Jeg låner ut i snitt mindre enn 1% av min totale låneportefølje per lån.
  - Jeg tar maks rente. Dette for å veie opp for de "råtne eggene".
  - Et høyt tall i parentesen på "On-Time Repayments" er positivt da det sier at personen er en som betaler tilbake jevnt og trutt.
  - Jeg er skeptisk til personer som har gjort en stor og nylig sluttnedbetaling på forrige lån.
  - Jeg er skeptisk til personer som øker lånestørrelsen mye fra lån til lån med mindre forretningsbeskrivelsen er godt forklarende.
  - Jeg er positiv til personer som jevnlig kommer med saklige oppdateringer på sine lån.
  - For øyeblikket er jeg positiv til smålån til nye medlemmer med facebook-profil da jeg trur de har lagt ned relativt mye jobb i søknad. Samt risikoen for negativ omtale på facebook gjør at lånebeløpene må nå en viss størrelse før det "lønner" seg å stikke av.

  Kom gjerne med dine investerinstips.

  • Sverre     Mar 6, 2014

   Desverre er det slik at facebook profil ofte er til en annen person!, det er mange låntakere med falske id opplysninger, tilogmed bruk av døde personers navn. Jeg kan desverre ikke se at Zidisha tar det med tilbakebetaling på alvor, og en del frivillige virker sur og ser ut til å mene at alle penger som går til noen i afrika enten det er svindel eller ei, er bra.


 • KyRoamer     Aug 9, 2013

  PLEASE join Zidisha's new forum and participate. Randy Peterson donated the software (current version of what milepoint uses) and he and his staff helped set it up.

  It is at www.zidisha.org/forum/ or just click on member forum at the top of this page. There are forums to discuss matters of interest related to Zidisha and a Z-lounge for off-topic discussions. Your wisdom and good natured humor will add much to the forums.


 • Sverre     May 17, 2013

  Gratulerer med dagen 17. mai!


 • Sverre     Mar 15, 2013

  Hallo, hvilke erfaringer har dere? Går dere i null eller overskudd når tap på de som ikke betaler tas med?

  • Kjartan     Mar 15, 2013

   Heisann! Først må jeg si at Zidisha er en ganske ung organisasjon, så erfaringsgrunnlaget er ikke det største enda. Jeg har kun vært med i ett år. For min egen del har jeg ingen prosjekter som har gått med tap, men jeg har en del som ligger etter med tilbakebetaling og er potensielle "bomber" i fremtiden. Da ser jeg bort fra Paypal-gebyret og donasjoner.

   Og tap vil nok komme. Noen av naturlige, uheldige omstendigheter. Andre fordi det vil alltid være noen som vil prøve å "lure" systemet. Heldigvis er Zidisha lydhøre for innspill fra brukerne på hva som kan forbedre sikkerheten, og andre ting.

   Uansett, så er det 10 ganger mer gøy å låne ut her enn på f.eks Kiva.org som jeg har lengre erfaring med. Og modellen til Zidisha gjør at lånetaker betaler langt mindre i rente. Vinn-Vinn.

   Så får vi bare presse på slik at Paypal reduserer sine gebyrer, så blir det bra!

   • Sverre     Mar 6, 2014

    Min opplevelse er desverre at Zidisha ikke er så lydhør for bekymringer fra långivere. Flere store långivere har nå forlatt Zidisha pga vedlig dårlig tilbakebetalingsprosent og liten vilje fra Zidisha til å endre ting. Tvertom er det stadig focus fra Zidisha på å gi låntakere større og større lån, med økt fare for defualt og for mye gjeld.

Loading...
Join this group