Laptop for my online account oprasional

Kodir Kodir

Kota Cianjur, Kab.cianjur, Indonesia

Funds disbursed

$0 to go

100% funded of $61 goal

0

days left

Entrepreneur

Name

Kodir Kodir

Member since

March 2018

On-time repayments

21 installments  •  19%

About Me

Introduce my name kodir. from small I have wrestled the same that his name is selling, because my elementary school time while selling candle ice, does not mean my school while selling my learning disturbed, the proof of it I can be the 2nd device in my class, the most important thing can arrange time, time after time I started to run a small business "from selling selling stalls and bit by bit of selling can be spelled back the capital back .. Culture or can be called a habit if d where I live neighbors neighbors gathered in one house in front of the house share the story, eat the most unique together lined up while sitting with each other while cleaning the head lice in my name term (nyiaran) .When I asked my child"s ideals of his dreams so doctors wow my words really great dreams high , doain aja healthy dad always a lot of his money .. The most unique hobby of myself myself somehow my every week there is always a sense of wanting to play market, whether it"s a hobby or a habit that every week I definitely want to go to market even though no one is bought maybe because many can be seen times yes if in the market and could be inspiration I also do business trading. And now I am undergoing online business what aja goods again ngetrend trutama the most enthusiasts of his clothes the same handfone included in the business I"m living this. And this is first there is additional capital from zidisha from the start of the loan to my 3 is 30.52 USD I buy children"s clothing from starting price 15 USD I sell 17 USD in my online shop. And now I again need a laptop for my online shop operations because if pake laptop more easily and peraktis to store data on his data in his appeal hp many obstacles. This is also my most online shop I d my work computer, sometimes I am afraid also if again open my online shop keep my boss is not good. Especially if I"m home again kepengen buy laptop tuh, at home kan ga no computer. Thanks to the donors where I can ga sebutin one by one his name that has helped my business bit by bit long so bukit.amin. And now I am again ngajuin loan to 4 total 57.12 USD that is to buy laptop laptop prices in the market cheapest in my city tuh 70.00 USD, hope there ya.amin help.

My Business

I work in Bandung city government agency. it"s 3 years 2 months old. alhamdulillah earnings / bln me basic salary 161.00 USD + money every bln 14.00 USD. And now I focus on selling clothes and handfone in my online shop. Karna I know everyone also know that his name will not stop there, everyone every month every year must always mutually change the clothes mode, so I always look for nihhh every month its more trend in my city clothes rich model how . Ordinary its already been every week turnover and my spending around 10.50-14.00 USD Turnover. If the expenditure is at most 10.00USD for a month. The most important thing in doing business is to be patient, to pray, and to seek things. If the problem of profit certainly should not be in question again because it"s a business goal. Most of the profits from my business to the tube at the bank BNI BNI bank because it provides early childhood savings for his future later. And ga all in the tube should also be able to save also to capital back my business. Thank you zidisha and to the kind donors. Warmest success always.

Loan Proposal

of course I will utilize this fund as well as its good. suppose I buy a pair of jeans with a price of 8 $ USD and then I post my online account with the price of 10 $ USD And many other items of his, of course very useful for myself, especially to increase the monthly allowance and also to the community to front it can be easier especially if that already in know me. and currently I again need a laptop to sell my online karna if pake more practical laptop. then its my now I again use office computer first to sell it online. thank you

Show original Bahasa Indonesia  

About Me

Perkenalkan nama saya kodir.
dari kecil saya sudah menggulati sama yang nama nya jualan, karna waktu sekolah dasar saya sekolah sambil jualan es lilin, bukan berarti saya sekolah sambil jualan terganggu belajar saya, bukti nya saya bisa jadi perangkat ke 2 di kelas saya, hal yang paling penting bisa mengatur waktu, waktu demi waktu saya mulai menjalani bisnis kecil"an dari berjualan membuka warung dan sdikit demi sedikit jualan pun bisa terbilang sudah balik modal kembali.
Budaya atau bisa di sebut kebiasaan kalau d tempat saya tinggal yaitu tetangga tetangga berkumpul di satu rumah di depan rumah. berbagi cerita, makan bareng yang paling unik berjajar sambil duduk satu sama lain sambil membersihkan kutu di kepala istilah di saya nama nya (nyiaran).
Pernah saya nanya ke anak saya cita cita nya jadi dokter wow kata saya hebat banget cita cita mu tinggi nak, doain aja ayah sehat selalu banyak uang nya.
Hobi yang paling unik dari diri diri saya sendiri entah kenapa saya setiap minggu nya selalu ada rasa ingin main ke pasar, entah itu hobi atau kebiasaan yang pasti setiap minggu saya pasti ingin ke pasar walau pun tidak ada yang di beli mungkin karna banyak yang bisa di lihat kali ya kalau di pasar dan bisa jadi insfirasi juga saya kan menjalani bisnis perdagangan.
Dan sekarang saya sedang menjalani bisnis online barang apa aja yang lagi ngetrend trutama yang paling banyak peminat nya pakaian sama handfone termasuk dalam bisnis yang sedang saya jalani ini. Dan ini pun pertama nya ada tambahan modal dari zidisha dari mulai pengajuan pinjaman ke 3 saya yaitu 30.52 USD saya belikan pakaian anak anak dari mulai harga 15 USD saya jual 17 USD di online shop saya.
Dan sekarang saya lagi butuh laptop untuk operasi online shop saya karna kalau pake laptop lebih gampang dan peraktis untuk menyimpan data data nya di banding di hp banyak kendala nya.
Ini juga saya kebanyakan online shop saya d komputer tempat kerja saya, terkadang saya takut juga kalau lagi buka online shop saya terus ada bos saya kan ga enak.
Terutama kalau saya lagi di rumah saya kepengen beli laptop tuh, di rumah kan ga ada komputer.
Terimakasih ya kepada para donatur dimana saja yang ga bisa saya sebutin satu persatu nama nya yang telah membantu bisnis saya sedikit demi sedikit lama jadi bukit.amin.
Dan sekarang saya lagi ngajuin pinjaman yang ke 4 total nya 57.12 USD yaitu untuk beli laptop harga laptop di pasaran paling murah di kota saya tuh 70.00 USD, semoga ada bantuan nya ya.amin.

My Business

saya bekerja di instansi pemerintahan kota bandung. sudah 3 tahun 2 bulan lama nya.
alhamdulillah penghasilan/bln saya gaji pokok 161.00 USD + uang tmbahan tiap bln 14.00 USD.
Dan sekarang saya lagi fokus jualan pakaian dan handfone di online shop saya. Karna saya tau semua orang juga tau lah yang nama nya pakaian itu ga bakal ada berhenti nya, semua orang setiap bulan setiap tahun pasti selalu gonta ganti mode pakaian, jadi saya selalu cari nihhh tiap bulan nya yang lagi trend di kota saya pakaian model kaya gimana.
Biasa nya yang sudah sudah setiap minggu omset dan pengeluaran saya sekitar 10.50-14.00 USD Omset.
Kalau pengeluaran itu paling 10.00USD untuk sebulan.
Hal yang paling penting dalam berbisnis itu sabar, berdo'a, dan ikhtiar cari barang.
Kalau masalah keuntungan tentulah ga usah di pertanyakan lagi karna itu tujuan bisnis kan.
Kebanyakan keuntungan dari bisnis saya untuk di tabung di bank BNI karna bank BNI menyediakan tabungan anak usia dini untuk masa depan nya nanti.
Dan ga semua di tabungin juga harus bisa simpan juga untuk modal kembali bisnis saya.
Terimakasih zidisha dan kpd para donatur yang baik hati. Salam hangat sukses selalu.

Loan Proposal

tentu nya saya akan memanfaatkan dana ini dengan sebaik baik nya.
misalkan saya beli satu barang celana jeans dgn harga 
8$ USD lalu saya post d akun online saya dengan harga 10$ USD Dan masih banyak barang yang lain nya, tentu nya sangat bermanfaat bagi saya sendiri terutama untuk menambah uang saku bulanan dan juga untuk masyarakat ke depan nya bisa lebih memudahkan apalagi kalau yang udah pada kenal sama saya.
dan saat ini saya lagi membutuhkan laptop untuk jualan online saya karna kalau pake laptop lebih praktis.
maka nya sekarang saya ini lagi pake komputer kantor dulu untuk jual online nya.
terimakasih

Feedback

None

None

None

Loan Info

Project Type

Classic Loan

Disbursed amount

$61.72

Date disbursed

Apr 23, 2018

Repayment status

Late

Projected term

3 months

Cost to entrepreneur

Service fee: $2.68

Credit risk payment: $10.72

Lenders

CN

Craig Newmark

United States

Ask Kodir a question about this loan project, share news and photos of your own, or send a simple note of thanks or inspiration.

Loading...

Loading...

Loading...